Opšta urologija

SAVREMEN I SIGURAN LASER ZA RAZBIJANJE KAMENA U BUBREGU

LASER, skraćenica za „Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation“ (Svetlost pojačana stimulisanom emisijom zračenja), ima dugu istoriju u medicini, ali masovna primena u urologiji započela je posle 2000. godine, donoseći revolucionarne promene u lečenju. Osnovna karakteristika lasera je prenos energije putem svetlosti, koristeći je za destrukciju ili evaporizaciju tkiva ili kamena.

Urolozi koriste laser za „topljenje“ kamena u bubrezima ili mokraćnim kanalima, što je jedino potpuno rešenje za sve vrste i čvrstine kamenja. Ova kratka intervencija pretvara kamen u prašinu, koja se zatim eliminiše iz bubrega usisavanjem i ispiranjem. Najnoviji visokoefikasni i bezbedni laseri omogućavaju pacijentima da se oslobode kamenja i napuste bolnicu nakon nekoliko sati, brzo se vraćajući svakodnevnim aktivnostima.

Quanta System Litho Evo 35W predstavlja savremeni i siguran pristup lečenju kamena u bubregu.

Ovaj visokoefikasan laserski sistem pruža preciznost i bezbednost u urološkim intervencijama, smanjujući invazivnost procedura, ubrzavajući oporavak i smanjujući rizik od komplikacija.

Ključne karakteristike uključuju visoku snagu od 35 vati za efikasno razbijanje kamenja, preciznost ciljanja, upotrebu različitih talasnih dužina i inovativnu tehnologiju hlađenja.

Princip rada Quanta System Litho Evo 35W bazira se na tehnologiji fotoakustičnog efekta. Laser emituje visokoenergetski puls svetlosti koji generiše šok talas unutar kamena, uzrokujući razbijanje na manje fragmente.

Koliko traje sama intervencija?

Trajanje same intervencije zavisi od veličine i vrste kamena, ali ovaj laserski sistem često omogućava brže i efikasnije postupke u poređenju sa tradicionalnim metodama.

U Urološkom Centru Beograd, ovu proceduru primenjiuje dr Goran Savić, iskusni urolog sabogatim iskustvom u laserskoj urologiji. Dr Savić je stručnjak koji aktivno prati najnovije tehnološke trendove u oblasti urologije, čime obezbeđuje vrhunsku medicinsku negu pacijentima.

Cena laserskog razbijanja kamena je u nastavku, a možete pogledati u našem cenovniku kao i cene ostalih usluga. 

  • Razbijanje kamena u bubregu laserom-furs   280.000 RSD

BEOGRAD
Trešnjinog cveta 1i

UROLOŠKI CENTAR BEOGRAD